piątek, 30 października 2015

Chilli z czerwoną fasolą!

To kolejne danie w stylu jednogarnkowych szybkich obiadów. Dobre samo w sobie ale warto podawać z kaszą lub ryżem. U mnie brązowy bulgur.


chlli, fasola czerwona,
 
Składniki:

  •  1,5 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli lub jedna puszka konserwowej,
  • puszka kukurydzy
  • jedna czerwona papryka
  • 2 pomidory świeże lub z puszki
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • przyprawy: kumin, czerwona papryka wędzona, papryka chili, sól. 
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy przyprawy i chwilę podsmażamy Dodajemy pokrojoną paprykę i dusimy do miękkości dodajemy fasolę, kukurydzę i obrane i pokrojone pomidory i wszystko dusimy aż pomidory utworzą sos. Doprawiamy jeszcze wg uznania. Najlepiej na ostro. Podajemy z ugotowaną kaszą bulgur lub ryżem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz