czwartek, 1 października 2015

Fasolka Azuki z wędzonym tofu!

Nadchodzi jesień, to raczej smutna wiadomość ale nie dla moich garów. Nareszcie pojawią się tam rozgrzewające dania, pachnące przyprawami i sycące nawet największych przeciwników wege jadła:)



fasolka azuki z wędzonym tofu, WEGEGAR
Fasolka azuki z wędzonym tofu

                                                                 Składniki:

  • 200 g suchej fasolki azuki
  • kostka ok 200 g wędzonego tofu
  • 1 duża cebula
  • 2 pomidory, ew. przecier pomidorowy lub pomidory z puszki
  • 1 czerwona papryka 
  • 2 łyżki oleju lub oliwy
  • 2-3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • przyprawy: wędzona czerwona papryka, ostra papryka, kumin, sól do smaku


 Fasolkę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Najlepiej namoczyć ją na noc. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz dodajemy poszatkowaną cebulę i podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, czosnek oraz przyprawy. Podsmażamy kilka minut i dodajemy pokrojone w kostkę tofu oraz obrane i pokrojone pomidory (przecier) oraz ugotowaną fasolkę. Wszystko dusimy jeszcze kilka minut i doprawiamy solą wedle uznania. Posypujemy natką pietruszki i zajadamy z kawałkiem razowego chleba, ryżem lub kaszą bulgur.



                                                               Smacznego!






1 komentarz:

  1. The casino and sports betting app - Dr.MD
    Welcome to the Dr.MD casino. With our comprehensive range of betting apps and 논산 출장샵 betting 춘천 출장마사지 apps, you're guaranteed the 동두천 출장샵 best experience possible on 안산 출장안마 the go. 경기도 출장샵

    OdpowiedzUsuń