Dziś coś na szybko z produktów które chyba zawsze mam pod ręką, opakowanie tofu i mrożona fasolka szparagowa.
Składniki:
- opakowanie tofu naturalnego lub marynowanego
- dowolna ilość fasolki szparagowej zielonej i żółtej
- marynata: olej, po pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej, łyżeczka papryki słodkiej wędzonej,sól lub sos sojowy
- grubo mielony pieprz,
- olej do smażenia, oliwa
W miseczce przygotowujemy marynatę i wkładamy pokrojone na ok 1 cm grubości kawałki tofu. Marynujemy min 30 min, lepiej trochę dłużej ale krócej też będzie ok. W między czasie gotujemy fasolkę w lekko osolonej wodzie.
Marynowane kostki smażymy na rozgrzanym oleju (ja używam kokosowego) do zrumienienia i uzyskania chrupiącej skórki.
Na talerzu wykładamy ugotowaną fasolkę a na niej usmażone tofu. Posypujemy grubomielonym pieprzem i skrapiamy oliwą lub resztą marynaty. Prawda, że prosto?
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz