piątek, 4 marca 2016

Marynowane tofu z fasolką!

              Dziś coś na szybko z produktów które chyba zawsze mam pod ręką, opakowanie tofu i mrożona fasolka szparagowa.


tofu marynowane z fasolką szaragową

Składniki:


  • opakowanie tofu naturalnego lub marynowanego
  • dowolna ilość fasolki szparagowej zielonej i żółtej
  • marynata: olej, po pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrej, łyżeczka papryki słodkiej wędzonej,sól lub sos sojowy
  • grubo mielony pieprz, 
  • olej do smażenia, oliwa

W miseczce przygotowujemy marynatę i wkładamy  pokrojone na ok 1 cm grubości kawałki tofu. Marynujemy  min 30 min, lepiej trochę dłużej  ale krócej też będzie ok. W między czasie gotujemy fasolkę w lekko osolonej wodzie.  
Marynowane kostki smażymy na rozgrzanym oleju (ja używam kokosowego)  do zrumienienia i uzyskania chrupiącej skórki. 
Na talerzu wykładamy ugotowaną fasolkę a na niej usmażone tofu. Posypujemy grubomielonym pieprzem i skrapiamy oliwą lub resztą marynaty. Prawda, że prosto? 

Smacznego! 





marynowane tofu z fasolką szparagową wegegar
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz