Szybkie, smaczne i zdrowe to jest to co lubię. Idealna na kanapki i jako dip. Wystarczy mieć dwa składniki w szafce i zawsze można po nie sięgnąć.
Składniki
- szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy,
- słoiczek pomidorów suszonych w oliwie - to jest najszybsza opcja, można też kupić suche paczkowane pomidory wtedy należy je namoczyć w dobrej oliwie
- oliwa z oliwek
- papryka ostra ew. inne przyprawy do smaku
- dodatki: korniszony, kapary.
Ugotowaną i lekko osoloną soczewicę blendujemy z pomidorami można dodać do smaku kilka kaparów. W zależności od upodobań dajemy pomidorów mniej lub więcej. Doprawiamy papryką ostrą i oliwą. Pozostaje zjeść:) Idealna pasta na kanapki, jako nadzienie do naleśników lub jako dip.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz