piątek, 8 stycznia 2016

Szybka pasta z soczewicy i suszonych pomidorów!

Szybkie, smaczne i zdrowe to jest to co lubię. Idealna na kanapki i jako dip. Wystarczy mieć dwa składniki w szafce i zawsze można po nie sięgnąć.


pasta z soczdwicy i pomidorów suszonychpasta z soczdwicy i pomidorów suszonych
  Składniki

  • szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy,
  • słoiczek pomidorów suszonych w oliwie - to jest najszybsza opcja, można też kupić suche paczkowane pomidory wtedy należy je namoczyć w dobrej oliwie
  • oliwa z oliwek
  • papryka ostra ew. inne przyprawy do smaku
  • dodatki: korniszony, kapary.

Ugotowaną i lekko osoloną soczewicę blendujemy z pomidorami można dodać do smaku kilka kaparów. W zależności od upodobań dajemy pomidorów mniej lub więcej. Doprawiamy papryką ostrą i oliwą. Pozostaje zjeść:) Idealna pasta na kanapki, jako nadzienie do naleśników lub jako dip.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz